A csokikrém

Ez a recept nem saját, de nem lesz olyan a kezeim között, mint az eredeti. A Chefparade Főzőiskolában kaptuk az egyik tortadíszítéses tanfolyamon. Ott ők habosabbra keverhették, mert az én elkészítésemben jó tömény csokikrém lesz a végeredmény. De nekünk így ízlik. :) Először csak Martin kedvenceként emlegettük, s miután már többen is kóstolták, már csak A csokikrém lett a neve. :)

  • 50 g szobahőmérsékletű vaj
  • 125 g hideg krémsajt (original Philadephia)
  • 50 g holland kakaópor
  • 250 g porcukor
  • 1-2 evőkanál tejszín vagy tej

A vajat a krémsajttal habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot (én 220-nál megállok, mert a 250 g porcukor nagyon sok nekem) és a kakaóport, meg egy kis tejszínt, mert szinte biztos, hogy lazítani kell az állagán. Először sűrű és majdnem fekete krémet kapunk, de aztán ha habverővel tovább keverjük, akkor már jobb lesz. Szükség szerint lehet hozzáadni még egy kis tejszínt, ha mondjuk tortába lesz a rétegek közé, de ha mondjuk muffint kennénk vele, akkor nem jó, ha nagyon folyik.

Én tegnap csokis muffint sütöttem a fiúknak, ezzel a krémmel a tetején, málnával és marcipán levelekkel díszítve. Nem volt panasz. :)

fotó 1 (21)

fotó 2 (21)

fotó 4 (13)

A csokikrém” bejegyzéshez ozzászólás

  1. ez a muffin tegnap ezzel a kremmel tegnap olyan finom volt, hogy …. csak na :) ha mar csak feleennyire finomat fogok osszehozni e recept alapjan, elegedett leszek. koszonet erte,h megosztottad velunk ! :)

  2. Szia Ági,
    A csokis muffin receptjét is le tudnád írni? Inkább a te megoldásoddal próbálnánk ki ezt a fenséges csokikrémet, nehogy egy rossz muffinrecept elrontsa :)
    Köszi előre is,
    Csilla

    1. 360 g natúr joghurtot elkeverünk 1 tojással, 65 ml napraforgóolajjal és 1,5 teáskanál vaníliacukorral. Egy másik edényben összekeverünk 315 g lisztet, 30 g sötét kakaóport, 200 g cukrot, 5 g sütőport, fél teáskanál szódabikarbónát, és egy csipet sót. Majd összeöntjük a kettőt, és kapszlikba töltjük. 190 fokon 15-20 perc alatt megsül.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.