Pöttyös sajttorta

Aki volt már Angliában, és megkóstolta az igazi sajttortát, annak nem fognak ízleni az utánzatok. Lehetnek jobb és kevésbé jó próbálkozások, de az angol sajttorta az igazi. Alul vékony keksz réteg, rajta pedig a finom sajtkrém jó vastagon. Mesés. :)

Screen Shot 2013-11-28 at 15.20.09

Egyszer már kipróbáltam ezt a receptet, de már akkor elhatároztam, hogy legközelebb jobban figyelek. Most újra megcsináltam a süteményt, de még mindig nem vagyok elégedett a díszítéssel. Az íze viszont az igazi! :) A receptet itt találtam. Magyarra lefordítva a következő arányokat kapjuk:

Hozzávalók:

  • 1 csésze keksz
  • 1/4 csésze kakaó
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/4 csésze olvasztott vaj

A krémhez:

  • 495 g krémsajt
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vaníliacukor
  • 2 tojás
  • 2/3 csésze tejföl

Tulajdonképpen nagyon egyszerű és nagyszerű ez a recept, mert csak összekeverjük a hozzávalókat, bedobjuk a sütőbe, és kész. De mivel igazán finom sütiről beszélünk, nem lehet csak úgy melegében megkóstolni! :) 150 fokon 1 órán át sül, 1 órát pihen a sütőben, és 24 óráig még a hűtőben is!

Amennyiben előre kikészítjük a hozzávalókat, bekapcsolhatjuk első lépésként a sütőt 150 fokra, de ha nincs minden kéznél, akkor még várjunk az előmelegítéssel. A kekszes rész hozzávalóit kikészítettem, úgyhogy csak össze kellett kevernem, és belenyomkodnom egy sütőformába.

mobiletutsImage

sajttorta 08

Félretesszük, amíg elkészül a krém hozzá.

Kimérjük a krémsajtot, és simára keverjük.

sajttorta 07 sajttorta 06

Hozzáadjuk a cukrokat és a tojásokat, és jól eldolgozzuk a habverővel.

sajttorta 05sajttorta 04

Jöhet bele még a tejföl, és kész is. Rákanalazzuk a kekszes keverékre, és elsimítjuk a tetejét.

sajttorta 01

Az eredeti recept szerint ha félreteszünk egy fél csészényi krémet, és ahhoz adunk 62 g olvadt csokit, akkor szép pöttyökkel díszíthetjük még a süteményünket. De én már tudom, hogy ez átverés, ugyanis a krém olyan folyós lesz a csokitól, hogy azzal képtelenség pöttyöket potyogtatni. Első alkalommal ez ki is derült, gondoltam majd másodjára sikerül, ha lehűtöm a krémet. Jelentem, a krém nem dermed meg, folyékony marad. Úgyhogy itt rontottam el a díszítést. De! Legközelebb talán nem olvadt csokit, hanem kakaóport rakok bele, és akkor sikerülhet. :) Mindenesetre próbáljátok ki bátran, pöttyökkel vagy anélkül, mert nagyon finom! :)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.