Piskótagolyók, avagy cake pop másképpen

Meglepetésbulit szerveztünk a héten, ami nagyon jól sikerült, mert az ünnepelt nem sejtett semmit. :) Ami viszont engem is meglepett, hogy a hatalmas torta mellett a cake poppok sem tűntek kicsinek. Pedig csak a tortáról levágott piskótadarabokat használtam fel, hogy ne kiszáradva landoljanak a kukában.

Az eredeti cake pop is így hangzik röviden: süss egy piskótát, morzsold össze, keverd el krémsajttal, formálj belőle golyókat, vond be csokival.

Én Philadelphia original krémsajtot szoktam használni, az mindig van a hűtőben. A mennyiség természetesen a golyók számától is függ, de ha egy 125g-os dobozzal számolunk, akkor körülbelül ugyanannyi porcukorral (kevésbé édesszájúaknak lehet kevesebb is)elkeverjük, és belemorzsoljuk a piskótát. Összedolgozzuk, golyókat gyúrunk belőle, és a hűtőbe tesszük.

fotó 1 (41) fotó 2 (43) fotó 3 (32)

 

fotó 4 (27)

A golyók bevonásához én Candy Button csokit használtam, amivel meg is vagyok elégedve. Könnyen megolvad, szép vastagon bevonja a sütigolyókat, és ízre is finom.

Image (10)

Az olvasztást gőz fölött ajánlom, egy kis olaj segítségével. Ha pálcikát is szeretnénk a golyókba szúrni (mert úgy az igazi), akkor először csak kis mennyiséget olvasszunk, mert csak annyi kell, hogy a pálcikákat belemártsuk, és beleszúrjuk a sütibe. Így mennek aztán a hűtőbe. Minimum negyed óra kell, hogy rendesen megkössön, különben a teljes bevonás közben leeshet a cake pop.

Végül még tetszés szerint szórógyönggyel is díszíthetjük, mielőtt megdermedne a csoki.

Image (11) Sok sikert mindenkinek! :)

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.