Kukoricacső egyszerűen

Az eredeti ötlet nem az enyém, viszont kipróbáltam, így bátran mondhatom, hogy használható az ötlet. Egy kis kiegészítés a képekhez:

fotó 4 (22)

 

Szüséges eszközök:

  • sárga marcipán
  • zöld marcipán
  • porcukor
  • kés
  • nyújtó henger

Átgyúrjuk a marcipánmasszákat, hogy könnyen formázhatóak legyenek, és ne legyenek repedések rajtuk. Amelyikből több van, veszünk egy kis darabot, golyót formálunk belőle, amit aztán az egyik végénél kissé nyomva tovább alakítunk kúppá. Erre kerül a vékonyra sodort sárga marcipán, amit óvatosan rátekerünk. Érdemes előtte vagy az ujjunkkal, vagy egy ecsettel bevizezni, mert akkor nem törik el, és jobban fog tapani a kúpra tekerés közben. Tegyük félre egy kicsit száradni.  Addig megformázzuk a leveleket: porcukorral szórt vágófelületen kinyújtjuk a zöld masszát, és egy késsel arányaiban megfelelő méretű leveleket vágunk le. Ügyeljünk arra, hogy a késen ne maradjanak zöld darabok, mert bosszantó lehet, ha a kukoricaszemeknek való vonalak meghúzásánál zöld is kerül bele. Próbáljunk körülbelül egyforma távolságra levő vonalakat karcolni a feltekert kukoricacsőre, de közben ne nyomjuk a tartó kezünkkel, mert akkor a vízszintes vonalak fognak eltűnni. Ha kész, akkor már csak a leveleket kell ráigazgatni, szintén egy kis víz segítségével.

Az enyém így sikerült:

fotó 3 (25)

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.